ПОЛИЦИЈСКА ИСПОСТАВА УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
2.03.2012

Градска општина Палилула је у оквиру сарадње са установама од јавног значаја учествовала и у опремању простора Полицијске Управе-Оделења полиције, Полицијске испоставе за безбедност на Железници Ниш. Овим поводом председник општине проф.др Игор Новаковић, председник Скупштине Милан Ђурђевић и члан општинског Већа Милош Стојковић обишли су запослене ове Полицијске испоставе и уручили део канцеларијског намештаја и два штампача. У име Полицијске Управе Ниш, овом сусрету присуствовао је и заменик начелника Др Љубиша Здравковић.

Ово је тренутно једина полицијска испостава на територији општине Палилула и задовољство је што можемо да помогнемо овом колективу. Видите у каквим условима они раде а свакодневну брину о нашим животима и нашој безбедности- рекао је председник општине Палилула, проф.др Игор Новаковић. Централна Железничка станица је у нашој општини, пруга пролази кроз центар нашег града па је самим тим и опасност од проблеми са којима се полиција данас сусреће израженија. То се пре свега односи на угроженост становника од штетних отпадних и радиоктивних материјала који се понекад транспортују на овој међународној саобраћајници као и од других криминалних радњи.

Помоћ у виду донације Градске општине Палилула и других донатота за ову Полицијску испоставу значи пуно-рекао је Обрад Ивановић, виши полицијски наредник, заменик Командира ПИБЖ. Полицијска управа Ниш издваја одговарајућа средства за рад испоставе, међутим она су недовољна, имајући у виду задатке које обављамо. Нама је потребно још много тога како би унапредили процес рада и још успешније бринули о безбедности наших грађана. Као што и сами можете да се уверте мало је улагано у опремање простора у који смо се уселили давне 1978.године, Сопственим средствима која су издвајали запослени побољшали смо услове рада и створили лепу радну атмосферу.

Ми смо у општини Палилула подржали активност да се отвори нова полицијска испостава на нашој територији, нагласио је председник Новаковић. Обезбедили смо веома брзо од Републичке дирекције за имовину потребну документацију и обезбедили да се пренесе Министарству унутрашњих послова једна зграда која је у саставу Дома за васпитање омладине. Зграда је у добром стању, али је за нове намене неопходна реконструкција. Очекујем да ће градско Веће и градоначелник одобрити у 2012 години средства за реконструкцију овог објекта јер смо једина општина у граду која нема полицијску испоставу.

Председник Синдиката Српске полиције–Синдикалне групе Ниш, Војислав Петровић, уручио је овим поводом председнику општине Палилула, проф.др Игору Новаковићу Захвалницу за помоћ и подршку коју ова градска општина даје припадницима Полицијске Управе Ниш.